Rc racing

Rc racing

2019

DRAGON MODELS

Radiostyrte leker og roboter har blitt en stor industri med mye penger involvert og konkurransen mellom de ulike produsentene er knallhard. Det er om og gjøre de beste modellene med det beste utstyret som tilfredstiller kundenes krav hele tiden.

Dragon Models Limited

Dragon Models er ett av disse firmaene, det holder til i Hong Kong og ble etablert i slutten av 80 tallet. I starten hadde de kun militære kjøretøy i sin produksjon, først etter omtrent ti år endret de sin linje og begynte da også med rc fly i sitt program. Dette for og ha et bredere utvalg og kunne tilby sine kunder i utlandet som da hadde vokst ganske betraktelig på den tiden. Den første serien fikk navnet Dragon Vings som ble den viktigste serie etter kun ett par år ute på markedet. De satset videre med flyene, og snart kom det ut en rekke forskjellige krigs fly ut på markedet. De satset ikke bare på de gamle krigs fly modellene men også dagens modeller. Satsingen var igjen vellykket og salget gikk strykende. Tiden var inne til igjen og utvide sortimentet og neste modell ut ble en serie med tanks som fikk navnet Dragon Armor , alt dette i løpet av bare seks år etter de hadde satset på fly modellene. Det ble også satset stort på Smart kits, de var lagd på en sånn måte at de var enkle og lette og sette sammen, greit for de minste i familien som ikke har så enormt med tålmodighet og fingerferdigheter. Det ble også lagt ut for salg ferdige modeller, men det som solgte mest var byggesettene. Her fikk man sett hvordan alt fungerte i fra bunnen av og det var jo en fordel om man skulle reparere eller bytte diverse deler på sin radiostyrte enhet.  Det har blitt flere avdelinger spredt rundt omkring som produserer deres modeller, Shanghai i Kina og City of Industri som ligger i California Usa.

Aoshima Bunka Kyozai

Aoshima Bunka Kyozai som holder til i Shizukoa Prefecture i Japan ble etablert så tidlig som i midten av 20 tallet. Det ble da produsert modelfly for bruk i undervisningen i skolene for og lære elevene alt om fly. Det ble ikke før omtrent 40 år senere de lanserte sin første radiostyrte plast modell som var en racer båt. Det vart da satset videre på plast modeller i stor stil. Det kom nye modeller stadig, fly, biler, båter og til og med rom fartøy hadde de med i sitt program. Det ble også her produsert i de forskjellige skalaene som 1/60, 1/72, 1/24 som var noen av dem. De gjorde det veldig godt med sine Apollo Lunar og Apollo romfartøy  i starten av 70 tallet. Det gjorde sitt til at de fortsatte med og lage flere båt modeller som da hovedsakligen var krigs skip og roboter i sin Gatti Robo serie. Det kom stadig nye typer av rc leketøy i fra dem, flere sci fi modeller og biler som var tatt ut i fra de Japanske tegnefilmene som var enormt populære på den tiden.