Rc racing

Rc racing

2019

Hvilken drone skal jeg velge

Det er ikke noen lett oppgave å velge modell, som så mye avhenger det av behov, erfaring og ikke minst pris. Det finnes etter hvert et hav av modeller, og fabrikanter og velge i. Prismessig er det fra snaue 200 kroner, og opp til tusenvis av kroner for en drone. Jeg tror nok mange sikter for høyt, når de skal kjøpe seg sin første drone. De rimeligste er nok mest ment til barn, men man skal ikke så høyt opp på prislisten – før man får en helt grei drone til hobbybruk. Det finnes mange nettsteder som selger droner, både norske og utenlandske. Om du handler fra utlandet, så husk på fortollingen med moms og gebyrer.

 

Hodepine og forvirring

Selv om vi kun ser på det norske markedet, er det mer enn nok å velge blandt. For en nybegynner, gjelder det nok å rådføre seg med noen som har erfaring. De fleste forhandlere hjelper deg jo med dette, men om man handler over nett – er ikke alltid hjelpen den samme så klart.

Fakta fra en nylig test

Fakta fra en nylig test

Zerotech, Powervision, Yuneec, Staaker, GoPro, DJI, ja dette er alle samme kjente merker, som produserer droner. For meg som nybegynner er alle sammen ukjente, ja med unntak av GoPro da. Jeg regner i alle fall med, at dette er samme produsent som står bak ordinære action kamera. Ok jeg har hentet litt resultater av en test, hvor testpanelet var rutinerte droneflygere. Selv de synes det er vanskelig å orientere seg, i jungelen av modeller og produsenter. Alle modeller i testen, er fra det norske markedet

Det enkle er ofte det beste

Dette lyder sikkert kjent for de fleste, og det gjelder også når man skal vurdere dronekjøp. Det som testpanelet mener med dette, er at dronen skal være kompakt og enkel å frakte med seg. Da er sjansene betydelig større, for at man bruker den mer. Droner med kort rekkevidde og dårlig batterikapasitet, er ikke tatt med i testen. De har med andre ord lagt listen litt høyere, enn å sikte seg inn på de aller billigste modellene. Det kan sikkert være lurt, om man skal få litt glede av det man kjøper.

20 mest interessante droner

Panelet har hovedsakelig valgt å teste kameradroner, selv om mange faktisk bare har som hensikt å fly med dem. Erfaringsmessig er det mange som raskt blir lystne på, å lage noen videoer eller annet kult med en kamerafunksjon på dronen sin. Med denne muligheten, vil jo dronen få et helt annet bruksområde – og med en gang bli mer spennende.

Tre kategorier

Etter eget hode, valgte testpanelet å dele inn dronene i kategorier. Da vil det bli litt enklere å navigere seg frem i jungelen som finnes der ute. 1) Lek og moro 2) Hjemmevideo 3) Proff kvalitet Noen av modellene kan nok ligge litt i grenseland, mellom de ulike kategorier. Men dette mener testpanelet, er til å leve med. I neste artikkel, kommer jeg tilbake til selve testen og testresultatene. I mellomtiden, kan dere jo orientere dere litt selv også.