Rc racing

Rc racing

2019

Klubber og foreninger

Det å drive på med radiostyrte enheter og leker har blitt en ganske stor hobby verden rundt. Også her i Norge har miljøet vokst i de siste årene. For de fleste er det bare en hobby, men for andre igjen har det blitt en slags lidenskap og drive på med disse modellene. Konkurranse instinktet har også slått inn på mange av dem, og de har dannet egne klubber og foreninger som arrangerer diverse konkurranser.

Norge

I Norge har det blitt omtrent 25 klubber som driver på med radiostyrte biler og modeller. Og det finnes klubber som har både innendørs og utendørs baner, slik at det kan være en helårs hobby. I Oslo har de bane på samme område som OMS, Osloungdommens motorsenter som ligger ute ved Hvervenbukta noen få minutters kjøring syd for Oslo. Her er det mange forskjellige baner med forskjellig type underlag hvor man kan få utfolde seg mye bedre en hjemme på plenen eller på en parkeringsplass. Dette anlegget har blitt bygd opp til ett topp moderne anlegg gjennom flere år og blir benyttet til både lokale race, NM, Nordisk mesterskap og til EM. Hit kommer det folk i alle alderstrinn og nybegynnere sammen med de mere proffe kjørerne står side ved side og har det skikkelig moro ute på banene. For mange har det og bare leke seg litt til og bli seriøst involvert i konkurranser blitt alvor. Men moro har de nok uansett nivå de velger å befinne seg i.

Bergen

Bergen

Bergen har også sin egen klubb, BOMBK heter klubben, Det ligger ute ved Garnes en halv times kjøring utenfor byen. Her har de for tiden tre baner som det kjøres på, Nore Neset, Bergen RC Arena og Radøy. De forskjellige banene egner seg til forskjellige typer biler, som Nore Neset er tilrettelagt for Buggy biler og andre type off road typer. På Radøy ligger banen Måråsen Raceway som også er beregnet på buggy og off road biler. Disse to banene er utendørsbaner og er mest beregnet på sommer bruk. Den tredje banen er derimot en inne bane som brukes hele året og er tilrettelagt for de fleste typer biler. På disse banene blir det også arrangert konkurranser som NM, EM og VM da banene er godkjent for dette.

Trondheim

Trondheim

Trondheim har også sin egen RC klubb, men her har de virkelig satset på radiostyrte enheter. Her har man Trondheim modellfly klubb og Trondheim modelljernbane klubb. Noen vil vel si at modelltog ikke går under kategorien RC men det er faktisk noen sett som styres med nettopp radiokontrollen. Modellfly klubben har egen flystripe ved Udduvoll som ligger ved Leinstrand litt syd for Trondheim. RC bil klubben holder til ved Heggstamyra som også ligger litt syd for Trondheim. Mens modelljernbane klubben holder til ved Nidarvoll skole i selve Trondheim.

Kristiansand

I Kristiansand har de også RC klubb, Kristiansand Modell Bilklubb eller KMBK. De har baner både i Grimstad og i Kristiansand, og de holder til i Sørlandsparken som ligger rett ved Kristiansand Dyrepark. Her arrangeres det også løp med jevne mellomrom med de forskjellige typer og klasser av biler.