Rc racing

Rc racing

2019

Konkurranser 2

Konkurranselysten har virkelig tatt av når det gjelder Rc modeller av forskjellige typer og konkurransen er ikke bare stor blandt utøverne men også blandt fabrikantene bak de forskjellige modellene. En seier i en nasjonalt mesterskap eller VM og EM er derfor veldig viktig også for dem. Det blir jo en veldig god reklame for dem om akkurat deres merke vinner gjentatte ganger. Noen av disse produsentene som topper vinnerlisten ser vi litt nærmere på her.

Associated Electrics

Associated Electrics er den mestvinnende med nesten 30 seiere med sine Rc biler. De vart også den første til og vinne med sitt produkt ved det første VM konkurrangsen som ble avholdet i 77 da i Usa. De vart også den første til og vinne med sitt produkt ved det første VM konkurrangsen som ble avholdet i 77 da i Usa.

Yokomo

Yokomo

Neste er Yokomo, et Japansk firma som ligger i Tokyo. Det ble etablert i midten av 60 tallet av Tomoaki Yokobori og var en av de første Rc produsentene i Japan. Her finner man det meste av Rc biler, vanlige biler, racing biler, offroad bilerog drifter biler. Det dekker det meste av grenene som er i nettopp VM klassene. Et godt utvalg med høy kvaliten og selvfølgelig er toppmodellene en god del dyrere da de også er beregnet til og brukes nettopp i VM sammenheng.

Kyosho

På tredjeplass på listen finner vi Kyosho med 16 seiere så langt. Kyosho har blitt omtalt her tidligere så vi går ikke nærmere inn på dem nå.

Serpent

Et godt utvalg med høy kvaliten og selvfølgelig er toppmodellene en god del dyrere da de også er beregnet til og brukes nettopp i VM sammenheng.

Kyosho

På tredjeplass på listen finner vi Kyosho med 16 seiere så langt. Kyosho har blitt omtalt her tidligere så vi går ikke nærmere inn på dem nå.

Serpent

Serpent i fra Nederland ligger på en fjerdeplass så langt. Dette firmaet ble grunnlagt av to RC bil entusiaster Pieter Bervoets og Ron Ton. De hadde bygget sin første Rc bil sammen i starten på 70 tallet og satset da videre på Rc tilsammen da de startet Serpent nesten ti år senere. De hadde stor suksess med sin satsing og vant mange konkurranser med sine biler. Det har blitt mange modeller i fra dette selskapet, over 50 forskjellige har de lansert så utvalget er stort nok. Dagens eiere er en av de store innen Rc racing, Michael Salven og Ronald Baar. Salven har også satset stort på såkalt virtual racing, det er bilkjøring på computere, noe han også klarer seg godt i.

Mugen Seiki

Mugen Seiki

Mugen Seiki er et Japansk firma som holder til i Funabashi, det ligger på en femte plass over de mestvinnende fabrikantene. Det ble etablert i starten på 80 tallet og har gjort seg godt bemerket i Rc miljøet med sine MBX modeller som er off road biler. Med totat syv seiere i Vm ligger de godt oppe i topp sjiktet.

Team Losi

Team Losi ligger rett bak på listen, det er et Amerikansk firma som ligger i Champaign i Illnois. Det ble etablert i midten av 80 talleet av Rick Stephens med god hjelp i fra familien. Det heter nå Horizon Hobby og har blitt overtatt av en gruppe investorer som satser videre for fult. De produserer ikke bare biler men stort sett alt av Rc modeller, båter, tog, fly og helikoptere mm. De har også blitt ganske store i internasjonal målestokk og selger sine produkter i mange land verden rundt.