Rc racing

KYOSHO OG HANSEGAWA

Produsenter av radiostyrte enheter og leker har tatt seg godt opp igjennom årene, for populært har det blitt og mange vil nok ha sin del av det store markede som dette har blitt.

Kyosho Corporation

Firmaet Kyosho Corporation er en av disse som sam har satset stort på dette området. Det ble ettablert i starten på 60 tallet med hovedkontor i Chiyoda som er en bydel i Tokyo i Japan. Dett er en en av de eldste rc modell firmaene i Japan og den største konkurrenten til Tamiya Corporation. De startet opp med sin rc bil satsing tidlig i 70 tallet og har i dag en av de største utvalgene innen rc produkter innen dette markedet med forskjellige skalaer på sine produkter satser også de på og nå så mange kunde grupper som mulig. Den første modellen de la ut for salg var bilen som fikk navnet Dash 1 som da ble den første radiostyrte bilen som ble produsert i Japan. Denne modellen fikk du så med tre forskjellige karosserier Porsche 917, Mc Laren Elva og Lola T 70. Den ble straks godt mottat av kundene i Japan så allerede året etter lanserte de etterfølgeren Dash 2 og senere kom så Dash 3 og en sand buggy og det satte da igang racing lysten hos mange og konkurranser ble så arrangert med disse bilene.

Buggyen var den første elektriske bilen de la ut for salg og satsingen på dem tiltok betraktelig selv om mange ville også ha med bensinmotorer, så de valgte og gi kundene valget på begge typer motor.Off road serien ble virkelig en hit for Kyosho og det kom stadig nye modeller med mange forskjellige motorer, to hjuls drift, fire hjulsdrift, understell og støtdempere. Så mulighetene til og lage deg akkurat den bilen du ville ha var absolutt til stede. Utvalget ble utvidet til også og gjelde fly, båter og helikoptre men hovedtyngden av produksjonen er biler i forskjellige varianter.

Hansegawa Corporation

Hansegawa Corporation
Hansegawa Corporation

Hansegawa Corporation ble etablert så tidlig som i starten på 40 tallen, men da som et firma som hadde satset på hjelpemidler for skolen lagd da i trematrialer.Først i starten av 60 tallet begynte de og komme inn i sin produksjon av plastikk modeller. Det første produktet de la ut til sine kunder var et seilfly som ble etterfulgt av krigs skipet Yamato året etter. Skipet ble en stor suksess for Hansegawa som solgte ca 150 000 eksemplarer samme året det kom ut, en virkelig slager vart det ja.

Så startet de satsingen på rc fly og de to første modellene som kom ut vart P 51 mustang og F 104 Starfighter, disse ble også godt mottat av kundene. Med så stor suksess med plastikk modellene valgte de så og legge hele tre produksjonen på hylla og satse fult ut på plastmodellene. De valgte også og lage sine modeller i forskjellige skalaer for og kunne tilby det samme som sine konkurrenter gjorde. Utvalget ble så stadig utvidet til og inneholde biler, militære kjøretøyer og roboter med mange forskjellige modeller i hver gruppe