Rc racing

Rc racing

2020

RADIOSTYRTE LEKER 3

Roboter

Radiostyrte leker har for mange blitt en kjærkommen hobby, enten det gjelder biler, båter, fly eller andre former for radiostyrte enheter.

Vi skal se litt på noen flere varianter her.

Seilbåter

Radiostyrte seilbåter har også begynt og komme ute på markedet, noen av dem av dem har som tilleggs utstyr en liten motor men de fleste klarer seg kun med vindkraft som fremdrift.

Det har blitt en stor interesse for denne type båter i både Usa og i England hvor det er egene model yacht klubber som stadig er ute og konkurerer.

Mange av disse seilbåtene er tro kopier av vanlige seilbåter ned til den minste detalj, er vel litt prestisje i det og i dette miljøet.

Her blir det stadig arrangert regattaer i forskjellige former og med forskjellige distanser. Det er blitt lagt opp til og følge de samme reglene som det Internasjonal Sailing Federation sine regler for hvordan konkurrangsene med radiostyrte seilbåter skal utføres.

Det stilles i syv grupper under internasjonale race, det er Internasjonal class A, Internasjonal Ten Rater, Internasjonal One Meter, Internasjonal Marblehead, CR 914, RC Racer og Micro Magic.

Hver gruppe har sine egene krav på størrelse på skrog, på seil og på vekt.

Racing båter

I klassen racing båter er det igjen mange forskjellige varianter som går på motor type og størrelsen på båtene, her blir de del opp i de forskjellige klasser som er bestemt.

Her også foregår det konkurrangser i lokale varianter, nasjonale varianter og i internasjonale varianter.

Som de fleste andre radiostyrte lekene får man også disse båtene med batteri motorer, bensin motorer og nitro motorer.

Tanks

Tanks
Tanks

Radiostyrte tanks her det også kommet mange varianter av, og som med krigs skipene kan du få disse med kanoner som skyter prosjektiler, noe igjen som da frister til konkurranse blandt entusiastene.

Tanks får du i fra små enheter uten skytemuligheter og  opp til skalamodellene på 1/6 og 1/4 så man har en del og velge imellom.Dette er stort sett også her modeller av orginale tanks som har blitt produsert opp igjennom årene, sånn som den Japanske A type 90, den tyske Leopard 2 A 5 eller også den Tyske Tiger II. Det er bare noen av de du kan velge i mellom som er ute på markedet.

Roboter

Robot Combat har også blitt en veldig populær form for hobby virksomhet, mange har vel egentlig tatt det litt lengre og det har omtrent blitt en lidenskap for dem.

Dette har blitt så utrolig populært i noen land at det er lagd egene Tv serier om dette, som inkluderer Battlabox og Robot Wars i fra henholdsvis Usa og England.

Med sin egen Robot Fight League i Usa, Kinas Fighting My Bots og den Europeiske Fighting Robots Assosiation har man muligheter til og ha det morro omtrent over hele verden i disse robot kampene.

Hele konkurransen går ut på og uskadliggjøre motstanderens robot, det har blitt lagd mange kreative løsninger på dette under årene. Noen har påmontert sagblader andre har en form for hammer som da enten kutter opp motstanderen eller slår den i biter.

Det gjelder da også selvsagt og beskytte sin robot mest mulig med harde overflater så den blir minst mulig skade.