Rc racing

Rc racing

2020

RADIOSTYRTE LEKETØY 2

Krigsskip konkurranse

Mange varianter av radiostyrte leker har kommet på markede og det kommer stadig nye varianter. Noe som er til stor glede for barna og ikke minst de voksne som ser dette som en flott hobby og drive på med.

Det er blitt mange konkurrangse typer med årene, fly, helikopter, biler, tanks og båter. Vi startet litt med krigs skip konkurrangser i forrige artikkel og fortsetter litt med det her.

Krigsskip konkurranse

Krigsskip konkurrangsene har sin opprinnelse i fra slutten av 70 tallet da en liten gruppe menn i Usa startet med å eksperimentere på disse type båter.

De gjorde flere forsøk med sine båter på og utvikle kanoner som var kraftige nok til og kunne klare og senke andre båter og kom etterhvert frem til en type som avfyrte stålkuler kraftig nok til og kunne slå hull i båtene.

De førte kanonene ble satt sammen av vanlige vannrør og de gjorde mange forsøk på og finne ut av vilken type avfysings system og prosjektiler sov var best og bruke.

Det var da det hele virkelig tok av på den fronten. Det kom fort til forskjellige klubber som igjen satte opp konkurrangser i de forskjellige klassene.

Det ble stadig gjort forbedringer både på kanonene og manuvreringen på disse båtene, det var jo like viktig og kunne klare og styre båtene raskt unna eventuelle kuler som ble avfyrt som og ha de beste kanonene.

Det har også blitt gjort flere forsøk på å lage torpedoer på båtene, noe som ikke helt er kommet skikkelig i gang enda.

Det er nå over ti forskjellige kanontyper som brukes i de forskjellige klassene, litt avhenging av størrelsen på båtene som det konkurreres i.

Noen av konkurransene er satt opp på at man skal skyte på objekter, noen går på lag spill der man har ett vist antall båter på hvert lag som da skal senke så mange som mulig av fienden, så er det singel kamper hvor det er en båt mot en båt, free for all er også en type konkurranse hvor det er flere båter og alle kjemper mot alle. Dette har virkelig blitt en stor form for konkurranse i Usa.

UBÅTER

UBÅTER
UBÅTER

Det er mange typer båter ute på markede, også ubåter. Her er det blitt mange varianter etterhvert, noen er for amatører som har det som en hobby andre områder er jo i det militære hvor de gjerne bruker radiostyrte ubåter til forskjellige oppdrag eller forskning som bruker sine ubåter til og utforske forskjellige områder.

Her brukes det en litt anderledes for form frekvensområdet en på fly, helikopter og vanlige båter. Signalene skal jo gå ned under vann og da trengs det lav frekvens som ikke reflekteres vekk av vannet.

I den militære bruken av dette utstyret er frekvensen veldig lav eller også ekstremt lav. Det brukes da ELF og SLF frekvenser i fra tre og opp til 300 HZ, noe som er langt unna amatørenes frekvenser på sine radiokontroller. Det ligger på normalt i fra 27 Mhz til 40 Mhz noe som ikke gir lang rekkevidde for disse ubåtene.