Rc racing

Rc racing

2019

Rekorder

Det meste som finnes av aktiviteter rundt omkring i verden blir det konkurrert i, og radiostyrte enheter er intet unntak. Det er mange rekorder som det stadig jaktes på, for det er jo alltid prestisjefylt om man har slått en av de gamle rekordene i dette miljøet også. Det å kunne være den raskeste, kjøre lengst mulig, det største eller den minste enheten – ja det konkurreres i det meste. En del av disse rekordene blir stadig slått, mens andre igjen står i mange år.

Raskeste fly

Raskeste fly

Det flyet som for tiden innehar verdens raskeste seilfly er modellen Transonic DP og det var Spencer Lisenby som var piloten under denne turen. Flyet har ett vingespenn på 330,2 cm og er 149,86 cm langt. Flyet her blitt modifisert noe for å kunne klare å sette rekorder, noe som virket perfekt. Den klarte hele 545 MPH eller 877 kilometer i timen, utrolig fort for ett seilfly. Samme type fly har også rekorder før dette, den ene er det det Alex Hewson som har med 447 MPH og Josh Roth med 359 MPH. Det flyet som har andreplassen er ganske lik rekordholderen, det heter Dynamic 130 og det var Bruce Tebo som var piloten under rekordsettingen.

Turbine Model Jet fly,

Han greide 514 MPH eller 827 kilometer i timen, grei fart det og ja. Flyet har like spesifikasjoner som rekordholderen og disse er jo spesielt designet for fart og er populære innen dette miljøet innen rc flyvning. En av flytypene som også har rekorder er Scout som er utstyrt med jetat P160 SE turbinmotor. Dette flyet kommer opp i hastigheter over 600 kilometer i timen, man kan da lure på om hvordan klarer piloten å følge med på flyet i det hele tatt. For det er jo en utrolig fart og garantert ikke lett å hele tiden vite hvor flyet er hele tiden. Men den som har verdens rekorden med fly av denne typen er Niels Herbrich med sitt Turbine Model Jet fly, rekorden er på hele utrolige 744 kilometer i timen. Flyet er utstyrt med en turbin av typen Behotec 180 som går på parafin.

Biler

RC Bullet

Mannen som innehar verdensrekorden i fart med radiostyrt batteridreven bil er Nic Case med sin RC Bullet. Den siste rekorden han satte var på hele 202 MPH eller 325 kilometer i timen, her må man holde tunga rett i munnen for det er utrolig vanskelig og styre en så liten bil i den farten. Dette er den tredje verdensrekorden han har klart så langt, men det skulle ikke forundre noen om han setter flere for han er stadig ute og prøver.

Helikopter

Innen helikopter klassen blir det også konkurrert innen fart, verdens rekorden er der er på 472 kilometer i timen. Her er det brukt helikopter av typen Eurocopter 3 som har to propeller som gir denne utrolige farten. Denne kalles også Banshee og har en utrolig strømlinjeform, en av grunnene at den kan oppnå stor fart. The Speed Banshee er spesielt modifisert og det er benyttet karbonfiber chassis som gir den minimal vekt. Det har blitt gjort flere fartsrekorder med denne modellen og det vil garantert komme flere.