Rc racing

Rc racing

2019

Store fly

Det og ha en hobby er veldig viktig for mange. Det spiller nesten ingen rolle hva det er bare man har en hobby man liker. Det har blitt en god del som driver på med radiostyrte enheter, og for noen av dem har det blitt mere enn en hobby. Det har nærmest blitt en lidenskap som de bruker enormt mye penger og tid på. Det og bygge sitt eget fly og få det til og virke er en stor tilfredstillelse for mange.

Verdens største

Verdens største

Det og bygge seg ett radiostyrt fly tar tid og man må være ekstremt nøye under hele prosessen, man vil ikke ha ett knust fly på den første turen. Noen tar det helt av for, som for de som sto bak verdens største radiostyrte fly. Det er en omtrent tro kopi av Boeing 747- 400. Dette flyet er 5,43 meter langt og har ett vingespenn på 4,94 meter. Vekten er på hele 68 kilo og er utstyrt med fire motorer av typen IQ 140 turbiner. Det ble brukt over 2000 timer for å lage dette flyet, trur nok det ble en spennende tur den første gangen. Dette er ikke noe man vil ha knust på den første turen, ikke bare at det har tatt lang tid og bygge men har kostet en god del penger også. Flyet har en skala på 1:13 og rekorden er tre år gammel, så det varer nok ikke lenge før man bygger ett nytt og større fly. Mange vil jo gjerne ha den tittelen med og inneha verdens største radio styrt fly.

Jet fly

Jet fly

Det er flere forskjellige typer fly som har fått betegnelsen verdens største. Det som er størst blant jetflyene er en L 39 Albatross med turbin jet motor. Det er i en skala på 1: 2,7 og er tre og en halv meter langt vingespenn. Konkurransen om å ha det største flyet har pågått i mange år, man klarer og bygge ett fly som blir størst men det er alltids noen som bygger noe større. En av disse store flyene er en kopi av ett bombefly C 17 som hadde tittelen en stund. En kan bare tenke seg tiden det har tatt og få satt sammen disse store flyene, man må jo også være ekstremt nøye på alle detaljer for og får det til og virke som det skal. Fingernem og enn viss grad av teknisk innsikt må man jo også ha om resultatet skal bli bra nok. På de vanlige små flyene klarer man og montere det meste på egenhånd, men på disse store flyene er det nok en fordel og være flere som hjelper til og kan dele på kostnadene. Det flyvende fortet blir Boeing B 17 kaldt, dette radiostyrte flyet har også hatt tittelen som verdens største radiostyrte fly. Her ble publikum imponert av lyden når flyet tok av, en tro kopi av lyden på det originale flyet sa dem med samme støy nivå. Disse som driver på med disse store skala flyene er nok litt mere interesserte i fly enn vanlige hobby entusiaster er.